Maandag, 27 Juni, 2016 | 794 users online
 

Dieselprijs Frankrijk

Zodra men met de auto naar Frankrijk reist dan is het net zo voordelig om daar de tank te kunnen vullen met diesel of benzine terwijl wanneer men de reis onderneemt met behulp van een voertuig op LPG dan komt men juist weer een stuk duurder uit. In vergelijking tot de prijs van diesel in ons land betaalt men in Frankrijk net iets meer maar dit zal nooit om erg grote bedragen gaan.

Net als in vrijwel alle andere landen in Europa zijn de prijzen voor brandstof langs de druk bereden snelwegen in Frankrijk vaak aanzienlijk hoger dan op het moment dat men een tankstation bezoekt dat in de bebouwde kom gelegen is. Uiteraard geldt dit ook voor de dieselprijzen. Door een tankbeurt in te plannen in de reis kan men op deze wijze ook in Frankrijk soms aardig wat geld op de diesel besparen.

De prijs voor, met name diesel, kan bij tankstations die verbonden zijn aan de grote warenhuizen in Frankrijk soms behoorlijk lager zijn dan bij de overige tankstations in het land. De prijzen die bij de tankstations van de grootwarenhuizen wordt gerekend kan men vergelijken met die van de prijzen in bijvoorbeeld Luxemburg. De overige tankstations kunnen echter wel zo’n 15 tot zelfs 25 procent hoger liggen dan deze in Luxemburg. Het plannen van een tankbeurt bij een voordelig tankstation kan dus een aardig bedrag besparen op de totale brandstofkosten tijdens het verblijf in Frankrijk. Natuurlijk geldt dit ook op het moment dat men alleen maar door Frankrijk reist.

De reden waarom de brandstoffen in Frankrijk in veel gevallen lager zijn dan in de meeste andere Europese landen is te wijten aan de lagere prijzen die er door de oliemaatschappijen gerekend worden aan Franse tankstations. Dit wil dus zeggen dat een Franse pomphouder minder voor een liter diesel hoeft af te rekenen bij de oliemaatschappij dan bijvoorbeeld een Belgische of Nederlandse collega pomphouder. Hierbij komt verder nog dat er door de Franse overheid in de regel minder heffingen zitten op de brandstoffen dan elders in Europa het geval is. Dit beïnvloed de dieselprijs eveneens erg positief.


 
EnergiePlaats.be

Een bron van informatie!

Contact

Heeft u nog vragen of is er iets niet duidelijk? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Contact pagina »