Donderdag, 30 Juni, 2016 | 794 users online
 

Benzineprijs Duitsland

De prijzen die in Duitsland voor een liter benzine worden gerekend verschillen niet of nauwelijks van de prijzen die men in ons land hiervoor dient te betalen aan de pomp. Dit wil echter niet zeggen dat er in het land geen enkel prijsverschil te bespeuren valt. Het is zelfs zo dat tankstations die bij één en dezelfde oliemaatschappij hun brandstoffen, en dus ook hun benzine, betrekken. In Duitsland heeft een pomphouder namelijk veel meer vrijheid bij het bepalen van de hoogte van de prijs die een klant voor een liter brandstof dient af te rekenen.

Een ander verschil dat men in Duitsland, maar ook in een heleboel andere Europese landen, waar kan nemen is dat de prijzen die men bij tankstation langs de drukke snelwegen dient te betalen beduidend hoger liggen dan bij een pomp die in de bebouwde kom is gelegen. Vaak is het lonend om, voor het volgooien van de benzinetank, de snelweg te verlaten en een tankstation in een dorp of een stad op te zoeken. Hierbij kan het echter wel voorkomen dat men tevergeefs komt, zeker in de avond- en nachtelijke uren zijn namelijk niet alle tankstation geopend. Alleen bij de onbemande pompen waar men met behulp van een pinpas de benzine af kan rekenen is het dan wel mogelijk om te tanken.

Gaat men op reist naar, of door, Duitsland dan kan het handig zijn om van tevoren de tankbeurten in te plannen. Op die manier is men niet genoodzaakt te tanken bij de dure stations langs de snelwegen waar het bovendien in drukke periodes vaak lang wachten betekent. Daarnaast kan men zo ook nog het nodige geld besparen op de benzinekosten omdat men net iets minder voor een liter brandstof zal betalen op een locatie binnen de stads- of dorpsgrenzen.

Net zoals bij alle pompstations in en buiten Europa zal de benzineprijs voornamelijk afhangen van de prijs die er op de wereldmarkt voor een vat ruwe aardolie betaald dient te worden. Benzine wordt namelijk verkregen tijdens het raffinage proces van deze aardolie. Stijgende olieprijzen zorgen er vrij snel voor dat de benzineprijs omhoog gaan.


 
EnergiePlaats.be

Een bron van informatie!

Contact

Heeft u nog vragen of is er iets niet duidelijk? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Contact pagina »